Естетска Стоматологија

Естетска Стоматологија

aesthetic_clip_image004.jpgДали некогаш сте посакувале да имате заби кои изгледаат убаво без протези и коронки. Сега тоа е возможно!

Порцеланските фасети се фантастичен начин за да ги фиксирате предните заби. Може да ги избелите забите, да ги приближите и да создадете прекрасна насмевка. !

 Што се порцеланскии фасети?

aesthetic_clip_image005.jpgПорцеланските фасети се многу тенки школки дизајнирани од порцелан, кои се сврзани на предниот дел и даваат природен естетски изглед. Овие фасети се 0.3 мм до 0.5 мм во дебелина, но откако еднаш ќе ги сврзете за вашите заби тие се многу силни. Изгледаат како природните со својата сила, убавина и трајност. Порцеланските фасети се одговорот за инстант ортодонцијата, за да се зацврсти насмевката, да се доближи просторот мешу забите, да се преструктурираат и да се направат ситни прегрупирања меѓу забите. Тие исто така може да се користат за да се поправат разните проблеми на забите, вклучувајќи тука:

  • Просторот меѓу забите
  • Скршени или оштетени заби
  • Стари, валкани и оштетени пломби
  • Постојано валкани или оштетени заби
  • Непроредени заби

Како се прават порцеланските фасети?

По разговорот со вашиот стоматолог, каде ќе утврдите што може да се постигне и да се направи кај вашите заби, првиот преглед обично вклучува мала контрола на предните заби и комплетна претстава за состојбата на забите. За кратко време откако се поставени фасетите, обично се ставаат привремени фасети на забите. Тогаш во нашата лабораторија се создаваат многу тенки порцелански фасети за заби со сите промени на формата, големината, бојата и позицијата на забите врз основа на рецептот од лабораторијата на др. Богоевски.

Наредната преглед е по недела дена.

 На наредниот преглед, др Богоевски ги отстранува привремените фасети на вашите заби и поставува долготрајни фасети на вашите заби. Сврзувањето се врши со висок интензитет на светлина која ги држи фасетите во место. Врската е многу силна. Порцеланските фасети сега се завршени и вие сте во ординацијата со нова прекрасна насмевка.

Резултатите се инстантни и спектакуларни. Многу пати се прави комбинирање на порцеланските фасети за да се направи совршена насмевка. Ако некој од предните заби е веќе пропаднат, може да поставите нови порцелански коронки во комбинација со лакирање и други козметички техники. Како и секогаш зборувајте со вашиот стоматологили со некој од областа на естетската хирургија. Во повеќето случаи може да ви ја обезбедиме насмевката која сте ја посакувале.

Кои се бенефициите од порцеланските коронки ?

Description: porcelain veneers beverly hills 1Порцеланските коронки се состојба на уметничката стоматологија со бројни недостатоци врз круните(главата).Нема темна линија која понекогаш се приметува кај старите предните глави.Тие ја прекршуваат светлината подобро и затоа имаат потранспарентен изглед давајки природен естетски ефект.Фурнирите не бараат масивно стругање на забната структура како што е случај кај главите, а сепак постигнуваат сличен естетски ефект.Исто така тие нема да ја сменат бојата со текот на времето така што имате трајно белење на забите.

Покрај естетската функција, забните прекривки исто така служат за да ја заштитат површината на оштетениот заб! Насмевката трае само еден миг, но се памети цел живот!

Ортодонтика…
За прави заби и прекрасна насмевка

.....не секогаш порцеланските прекривки можат да ја заменат ортодонтиката....

Ортодонцијата е гранка која се занимава со поправање на скршените заби, намалувајки ги дупките и усогласување на горните и долните заби. Потребатата за ортодонциски третмани цесто се јавува кај децата кога тие почнуваат да ги губат своите млечни заби и им растат новите трајни заби.Понекогаш при никнувањето на вторите заби, може да се јави пренатрупаност што може да доведе до неправилна линија(преклопување) како што забите се стискаат во слободниот простор во устата. Ортодонциските третмани вклуцуваат фиксација со прецизно направени загради и жици кои ги усогласуваат забите.Забите се благо корегирани и насочени во правилната позиција преку притисок и истегнување во текот на подолг временски период. Ортодоцијата исто така може да се користи и при покомплексни проблеми поврзани со формирањето на вилицата, кои понекогаш може да предизвикаат поголеми ОВЕРЈЕТ на горните заби.Со ортодонциските третмани може да се предизвикаат модификации во растот на забите кај овие случаи. Специјалист ортодонт може да третира проблеми како скршени, неусогласени заби и пополнување на празнините на забите.Возрасните сега имаат опција за иновативен метод, третман со протези во боја, кој ја обезбедува потребната сила за корекцијата но без непријатноста и срамот од конвенционалните метални протези

prosthetic_clip_image012.gif

prosthetic_clip_image013.gif

Насмевката е крива која исправува се.  

Козметичко обликување

Ако имате многу мали или кратки заби, може да се изведе козметичко обликување.Осветлувањето на короната може да го подобри изгледот на вашите заби, заедно со многу други модерни техники за подобрување на изгледот на непцата кои ги обиколуваат забите.
Всушност, линијата на вашите непца може да биде внимателно обликувана за да се создаде вистинската пропорција помеѓу непцето и површината на забот-и резултатот е поубава насмевка. Ако непцата се нераномерни околу забите, може да се обликуваат и измазнат со што би се балансирал изгледот на вашите заби и непца.Процедурата обезбедува трајна изедначена линија на непцата која е и естетски задовувачка.

Description: before

Description: after

Сврзување на забите

Сврзувањето на забите се користи за да се корегираат многу разливни стоматолошки проблеми како што се :скршени заби, распаѓање на забите,празнини помеѓу забите,изобличени или оштетени заби.Задното сврзуваже е многу разноврсна гранка, и е една од најчесто изведуваните третмани во естетската стоматологија.

Денталното сврзување се врси со композитна смола која најмногу одговара на бојата на вашиет заби.Смолата со ќа се изведува забното сврзување има конзистенција на кит, така што може да се обликува на совршено точно по обликот на забот.

Откако забната смола ке се нанесе на вашиот заб или заби, се користи специјално светло кое ја стврднува и трајно ја сврзува со површината на забот.Забната смола не бара никаква подлога и може да се нанесе само со една посета во стоматолошката ординација.Во прилог, покрај тоа што е брза процедура, и оди и тоа што е ефективна, безбедна и релативно евтина.

prosthetic_clip_image017.jpg

prosthetic_clip_image019.jpg

 

Нашата ординација

imgimgimgimgimgimg

Повеќе...

Контакт информации

Адреса:
Огњан Прица 27/1
1000 Скопје, Македонија
Телефон: +389(0)2 2784380
Мобилен 1: +389(0)70 341990
Мобилен 2: +389(0)72 236114
Повеќе информации...

Накратко

Ние сме убедени дека во нашиот Центар за Естетска стоматологија и импланти "Д-р Благоевски" во Скопје ќе добиете висок квалитет на стоматолошки третмани и грижа на клиентите како никогаш досега. Нашите стоматолози нудат стручни стоматолошки услуги, вклучувајќи естетска стоматологија... Повеќе...