Избелување на заби


ЗУМ!
Професионален ласерски систем за избелување

Побела и посветла насмевка за само еден час

Вчудоневидувачки ја трансформира вашата насмевка!

Не мислам дека ќе се смени. Постојано се смеам. Затоа ги белееам забите!”

Насмевката е важна. Таа е една од првите работи кои ги забележувате кога ќе сретнете некого. А побела, посветла насмевка е убава - таа може да направи да се чувствувате подобро и да оставите незаборавен впечаток!

Начинот на живот и процесот на стареење може да ги потемни забите. Многу работи кои често ги правиме допринесуваат за бојата на забите, како пиењето кафе, кола или црвено вино и пушењето.

. Побарајте ги најдобрите за да ја добиете вашата бела насмевка. Советите за избелување на забите често даваат незадоволителни резултати, затоа побарајте постапка за избелување на забите која е:

  • брза и лесна
  • долготрајна
  • со ниска чуствителност
  • " со ниска чуствителност
  • " извршена од стоматолошки професионалци 

Направете го првиот чекор за да се чувствувате подобро. Си го должите тоа себе си!

ZOOM !

ЛАСЕРСКО БЕЛЕЊЕ НА ЗАБИТЕ! Што е тоа?

При ласерското белење на забите се користи светлина во комбинација со пероксид гел за белење, за да се зголеми брзината и моќта на избелубањето.
Постапка на избелување

Најпрво забите треба да се изолираат. Светлината мора да има пристап до сите видливи површини на забите образите и усните нежно се повлекуваат настрана.

Description: Laser tooth whitening step one


Над усните и образите се става салфетка за да ги заштити од гелот за избелување. Гелот ги иритира меките ткива, па затоа мора да се заштитат.

Description: Laser tooth whitening step two

Еве како се применува техниката на ласерско белење на забите Белењето е термин при кој се користи моќен гел за избелување и се активира светлина, кој има сила да ја осветли бојата на забите за една нијанса. Светлината е фокусирана на забите. Гелот продира во забите и се активира со помош на светлината. На крајот на посетата забите се видливо побели.

Description: Laser tooth whitening step three

Description: Laser tooth whitening step fourЧесто поставувани прашања:

before_after_1.jpg


П1: Што е ласерско избелување на забите?

П2: Колку време трае?

П3: Како дејствува?

П4: Како ќе се чувствувам за време на избелувањето?

П5: Колку долго траат резултатите?

П6: Има ли некои негативни ефекти?

П7: Што го предиѕвикуваа боењето на забите?

П8: Дали има многу луѓе кои ги избелуваат забите?

П9: Кој може да го примени избелувањето?

П10: Дали е безбедно?

П1: Што е ласерско избелување на забите? 
О1: Ласерското избелување на забите е процес со кој се осветлува бојата на глеѓта и забната коска. Можеби сте го гледале овој процес на "екстрмни преобаразби".

П2: Колку време трае? 
О2: Целата процедура трае помалку од еден час. Постапката почнува со подготвителниот период и потоа 45 минутно избелување ( се препорачува чистење пред избелувањето)

П3: Како функционира системот на избелување? 
О3: Состојката која ја активира светлината во гелот за избелување е наречена водород пероксид. Откако ќе се активира водород пероксидинот, кислородот навлегува во глеѓта и забната коска, избелувајќи ја обоената материја на забот додека структурата на забот останува непроменета. Ласерската светлина помага во активирањето на водород пероксидот и му помага да навлезе во површината на забот. Една студија покажала дека со употреба на ласерската светилка се зголемува ефикасноста на ласерскиот гел за 26% па и повеќе, во просек давајќи подобрување до 8 нијанси.

П4: Како ќе се чуствувам за време на избелувањето? 
О4: Во текот на постапката пациентите можат да гледаат телевизија или да слушаат музика. Поединци кои се анкциозни може да имаат потешкотии за време на целиот тој процес.

П5: Колку долго траат резултатите? 
image018.jpgО5: Со следниве неколку совети за избелување, вашите заби засекогаш ќе бидат бели. Да да го задржите убавиот изглед на забите ви препорачуваме чистење со конец, четкање два пати днево со BreathRX Purifying- Whitening Toothpaste- со формула за избелување на забите и повремено избелување со Zoom! Weekender ili Nite White gel. Овие се специјално дизајнирани производи за одржување на белината на забите. Тие ви се достапни само преку вашиот стоматолошки професионалец. BreathRx Purifying Toothpaste-Whitening Formula Секојдневна заштита.... и повеќе од тоа!

П6:Има ли некои негативни ефекти? 
О6: Кај некои пациенти се јавува пречуствителност за време на третманот бидејки ласерската светлина генерира минимална топлина која е вообичаен извор на непријатност. Во ретки случаи, се јавува мало трнење веднаш по завршувањето на постапката, но веднаш исчезнува. Побарајте од стоматологот да ви набави паста која е отпорна на пречуствителност пред почетокот на третманот.

П7: Што го предизвикуваа обојувањето на забите?
О7:Постојат многу причини. Најчести се стареењето и супстанциите како кафето, чајот, тутунот, црвеното вино и сл. За време на формирањето на забот, потрошувачката на тетрациклин, одредени антибиотици или прекумерена флуорид исто така може да предиззвика боење на забите.

П8:Дали многу луѓе ги избелуваат своите заби. 
О8:Повеќе отколку што може да замислите. А светлата блескава насмевка може да направи големаразлика кај секого. Системот за избелување оваго прави полесно и побрзо од било кога.

П9: Кој може да го примени избелувањето? 
О9: Скоро секој. Сепак третманите може да бидат ефективни за некого, а за некого не. Вашиот стоматолог треба да одреди дали сте погоден кандидат за овој процес преку темелна орална процедура.

П10:Дали е безбедно? 
О10: Да. Деталните истражувања и клиничките студии покажуваат дека белеењето на забите под стоматолошки надзор е безбедно. Всушност многу стоматолози го сметаат за најбезбедна стоматолошка процедура на располагање.Како и секој друг производ за белење на заби, не се препорачува на деца под 13 год. Лица со чуствителни непца и секој кој е алергичен на пероксид не треба да се подложи на избелување на забите.

Одржување на вашата бела насмевка

За да се продолжи траењето на штотуку избелените заби, стоматолозите препорачуваат:

  • " следење и одржување на белината
  • " избегнување на храна и пијалоци со темна боја најмалку една недела откако е извршено избелувањето.
  • " Секогаш кога сте во можност темните пијалоци пијте ги со сламка.
  • " Одржување на одлична орална хигиена - четкање и чистење со конец по јадење и пред спиење.

"Некогаш радоста може да биде извор на твојата насмевка, но некогаш насмевката може да биде извор на радоста"

 

Нашата ординација

imgimgimgimgimgimg

Повеќе...

Контакт информации

Адреса:
Огњан Прица 27/1
1000 Скопје, Македонија
Телефон: +389(0)2 2784380
Мобилен 1: +389(0)70 341990
Мобилен 2: +389(0)72 236114
Повеќе информации...

Накратко

Ние сме убедени дека во нашиот Центар за Естетска стоматологија и импланти "Д-р Благоевски" во Скопје ќе добиете висок квалитет на стоматолошки третмани и грижа на клиентите како никогаш досега. Нашите стоматолози нудат стручни стоматолошки услуги, вклучувајќи естетска стоматологија... Повеќе...