Зошто Waterlase

img

Waterlase ја користи уникатната, моќна интеракција на нашиот патентиран YSGG ласер на бранови должини и лиценциран вода-воздух спреј за дупчење. Толку многу процедури може да се направат безболно без анастезија. WaterLase e исто така многу ефективен за непцата, кожата, коските.
Тоа е биолошка стоматологија


Безболниот WaterLase Ласер е BIOLASE технологија, водечки производител во светот на стоматолошки ласери. Забната глеѓ природно содржи 5% вода, дентинот и коската до 25%. Долгогодишното истражување на BIOLASE доведе до откривање на 2.780nm YSGG ласер и рачен спреј кој обезбедуваат воздух и вода во прецизни количини. И двете се комбинираат за да предизвикаат возбудување на молекулите на водата и од рачниот спреј и од внатрешноста на одредените ткива. Резултатот е ефикасна безболна биолошка микро-аблација на забната структура. Атомизираниот спреј од вода и воздух континуирано го хидратира забот и го заштитува од топлина и болка.

Поголема удобност
Вашиот Waterlase често можете да го добиете во и надвор од стоматолошкиот стол, бидејќи помала е веројатноста дека ќе треба да се вшприца за да се пополни празнината. Стоматологијата без анестетик може да им овозможи на стоматологот да изврши неколку процедури на еден преглед. Исто така стоматологот може да ги изврши процедури кои ги правеле периодонтистите и ендодонистите или друг специјалист, заштедувајќи ви уште повеќе време.

Сосем безбедно и попрецизно
Ласерите веќе долго време се користат во медицината за многу хируршки и козметички процедури, како што е LASIK, отстранување на влакна, во дерматологијата, хирургијата офтамологијата. WaterLase почна да се користи за процедури на тврдо ткиво од страна на FDA во 1998 година, а исто така и за бројни дополнителни стоматолошки процедури оттогаш. Илјадници стоматолози во светот имаат извршено илјадници зафати без болка и без анестезија, дупчење и расцепување на усните. Топлината и вибрацијата која ја произведува дупчалката може да предизвика мали пукнатини во околните здрави заби и да доведе до создавање на шуплина под пломбите, па дури и губење на забот. WaterLase го отстранува делот кој се распаѓа без да ги оштети соседните заби. Тоа е дури безбедно и за бебињата, децата, тинејџерите и возрасни. Тој е посебно добар за време на бременост, кога е најдобро да се избегнува внесување на непотребни лекови во телото, за стари лица, кои треба да бидат свесни за потенцијалните интеракции на лековите.

Невкрстена контаминација
Ако некогаш сте имале труење со храна, знаеш што е вкрстена контаминација. Наидувате на бактерии каде што не очекувате. Веројатноста за вкрстена контаминација помеѓу пациентите во стоматологот е реална и голем ризик. 15% од стерилните игли и 76% од стерилните ендодонтик дупчалки содржат патогени микро организми. 1,2 комплексни BUR површини е тешко да се исчистат. 1 WaterLase има потенцијал за намалување на овој ризик. Тој е поеколошки, побезбеден стоматолошки инструмент. Неговата безпрекорна површина не задржува остатоци или бактерии како абразивните површини на дупчалките. WaterLase YSGG ласерот ги убива бактериите. 2 Се работи без контакт со забот. WaterLase нуди еднократна употреба.

\titles-lasersmile.gif

Гелот LaserSmile е специјално формулиран за да работи ефикасно со специфични бранови должини на кој работи LaserSmileT ласерот и за зголемување на ефикасноста при процесот на белеење. Временски пократок третман доведува до избегнување на топлината и чувствителноста што ја предизвикуваат други уреди за белеење на забите, а исто така им овозможува удобност, безбедност и самодоверба на пациентите.

Карактеристики и предности

 • Моментално задоволување на пациентот
 • Побрзо и понежно
 • Не споделување на приходи
 • Мерач на пулс и одбројувач
 • Брз и лесен стабилизатор
 • Бројни апликации за меки ткива
 • Преносливи
 • Извонредно враќање на инвестициите
 • Подесување на цел зрак
 • Заменливи оптички влакна

Description: View LaserSmile in 3D

 

Системот може да се подига со една рака-сите управувања со оптичките влакна и handpice се рационални и вградени во уредот.

\lasersmile-handpiece.jpgВаш комфор

Елегантен, мал и многу лесен handpice е ергономски дизајниран за удобно да се вклопи во вашите раце. Исто така е обликуван за лекување на забите истовремено.

Разновидност

Освен белеење, LaserSmileT ласерот има многу други козметички примени, вклучувајќи и козметички гингивален облик, третман на парадонт џебови и каналски гингивит.

Комплетен LaserSmileT систем за белеење

 • LaserSmileT диоден 810 nm ласер 

 • LaserSmileT заоблен фотонски handpice 

 • Почетно обезбедување на фотони-активиран гел и гингивална заштитна формула.

 

 


Нашата ординација

imgimgimgimgimgimg

Повеќе...

Контакт информации

Адреса:
Огњан Прица 27/1
1000 Скопје, Македонија
Телефон: +389(0)2 2784380
Мобилен 1: +389(0)70 341990
Мобилен 2: +389(0)72 236114
Повеќе информации...

Накратко

Ние сме убедени дека во нашиот Центар за Естетска стоматологија и импланти "Д-р Благоевски" во Скопје ќе добиете висок квалитет на стоматолошки третмани и грижа на клиентите како никогаш досега. Нашите стоматолози нудат стручни стоматолошки услуги, вклучувајќи естетска стоматологија... Повеќе...